Fame Residence Lara

Omgeving Fame Residence Lara – wat is er in de buurt te doen?

Het gebied Antalya, het gebied waar Fame Residence Lara is ligt, is een toeristisch en bezienswaardig gebied. Dit komt omdat er veel historie behouden is gebleven. Zo is er het archeologisch museum, de Termessos, de Hierapolis en nog veel meer. De lokale bevolking is erg open en vriendelijk. Het is een ware opluchting als je erachter komt dat de lokale bevolking hier niet al hun koopwaar aan je opdringt. In Antalya betaalt men met de Turkse Lire. Eén Turkse Lire is ongeveer 40 tot 45 eurocent. Wat er allemaal te doen is in de omgeving lees je hieronder.

Ruïnes van Perge

Wil je naar de meest indrukwekkendste ruïnes van Turkije? Dan moet je naar Perge gaan. Dit een archeologisch gedeelte waar nog een theater, de tempel van Artemis en een gymnasium staan. Je vindt hier allerlei Romeinse overblijfselen, die nog redelijk intact zijn. Bijzonder om te zien. Je hebt hier ook een erg gaaf uitzicht! Zeker de moeite waard om hier heen te gaan. De stad ligt op ongeveer 15 kilometer ten oosten van Antalya. Goed te doen met huurauto, taxi of regel het in het hotel.

Bezoek het nationaal museum

Het nationale museum van Antalya is het Atatürk museum. Deze werd in 1922 opgericht en is volledig gewijd aan de Turkse legerofficier Mustafa Kemal Atatürk. Hij heeft een groot aandeel gehad in de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog. Hij wordt hierdoor gezien als de oprichter van de republiek Turkije. Het museum kun je zien als zijn huis toen hij in Antalya woonde. Het museum is een soort replica. Het museum is nu tentoongesteld aan bezoekers waar je verschillende documentatie, muntencollecties, foto’s en persoonlijke bezittingen van Atatürk kunt bekijken.

Antalya by night

Ga met een excursie mee en doe de tour ‘Antalya by night’. Je gaat dan eerst een museum, markt of grot bezoeken. En daarna wordt er een boottocht gemaakt langs de kust van Lara, Belek, Antalya. Je vertrekt op een grote catamaran en kunt geineten van een heerlijk diner op de boot. Terwijl de zon ondergaat zie jij de prachtige lichtjes van de haven van Antalya. Romantischer kan bijna niet!

Een dagje avontuur…

Boek een excursie tijdens je verblijf in Fame Residence Lara Hotel  in Lara. De receptie van het hotel kan je hier meer informatie over geven. Je kunt ook naar een touroperator rondom het hotel, in Lara of Antalya gaan. Die kunnen je ook verder helpen met het boeken van een excursie. Ga op jeepsafari doen en leer zo de cultuur en natuur van Turkije kennen. Je rijdt zo het Taurusgebergte in! Of ga raften of doe aan canyoning door de Green Canyon met uitzicht op het Taurusgebergte. Vaak wordt zo’n tour georganiseerd waarbij je opgehaald wordt bij het hotel. Informeer of er een maaltijd is inbegrepen. Zo’n excursie is een leuke ervaring tijdens je vakantie!

Een Turkse hamam in Antalya

Natuurlijk heeft het Fame Residence Lara Hotel een eigen spa- en wellnesscentrum, maar je kunt natuurlijk het ook buiten de deur zoeken. Altijd al een keer willen weten hoe het er in een echte Turkse hamam aan toe gaat? Zonder alle toeristen? Zonder hotelpersoneel? In het centrum van Antalya heb je een paar badhuizen die al meer dan 500 jaar bestaan. Hier kun je nog badderen in authentieke stijl. Heel bijzonder om een keer mee te maken. Zoek dit van tevoren uit of vraag in het hotel naar de beste, niet-toeristische optie.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 965 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen