Fame Residence Lara

Activiteiten Fame Residence Lara – wat kan je in de buurt doen?

Je leest het al in de naam van het hotel, want het Fame Residence Lara hotel is gelegen aan de Turkse Riviera in het plaatsje Lara. Dit is een prachtig zandstrand (Lara betekent zand) wat op kleine afstand van het hotel ligt. Het heeft zelf 125 meter aan privéstrand! Deze kustplaats is voornamelijk bekend geworden, omdat er steeds meer complexen werden gebouwd voor toeristen die zon en luxe willen. Wil je iets anders dan alle activiteiten in het hotel? Dan zijn er in de buurt van Lara en zeker in Antalya genoeg dingen te doen.

Winkelen in groot winkelcentrum

Zin om te winkelen tijdens je verblijf in Turkije? Ga dan naar de Antalium Premium Mall. Deze ligt op nog geen kilometer van het Fame Residence Lara hotel. Het winkelcentrum ziet er van buiten best wel chique uit en vanbinnen is het er ook schoon. Het winkelcentrum heeft vier verdiepingen en is daarmee best groot. Je hebt er verschillende soorten merken, dus kijk gerust rond naar wat moois. Je hebt er ook een foodcourt, als je even wat wilt eten of drinken tussendoor.

Een fietstochtje door Lara

Huur een fiets en ervaar hoe het is om door de omgeving van Lara te fietsen. Vraag bij de informatiebalie van het hotel waar je fietsen kunt huren en hoeveel het ongeveer gaat kosten. Je kunt het hotel ook even naar een fietsverhuurder alten bellen. Dan weet je of er überhaupt nog fietsen zijn. Als er nog fietsen zijn, is het misschien wel leuk om een route bij je te hebben. Zo weet je waar je naartoe moet en waar alle hotspots zitten. Heerlijk om met het mooie weer er op deze manier eropuit te gaan!

Struinen op het strand van Lara

Lara is een typische Turkse toeristische badplaats. Jaarlijks komen hier veel toeristen om de stress uit hun dagelijkse leven te verruilen voor heerlijke zonnestralen van de Turkse regio. Lara staat vol met luxe hotels, die niets anders bieden dan genot aan toeristen. Heel veel cafés heeft Lara niet, maar wel wat cafeetjes aan het strand waar je terecht kunt. Het strand is wit, heel mooi en ideaal om bij te bruinen. Bovendien is er een boulevard waar je wat verkopers kunt vinden en een paar eettentjes.

Bizar zo’n bazaar…

In de buurt van Lara heb je meerdere bazaars waar je even kunt rondneuzen. Op de bazaar heb je veel (nep)merken, maar ook kruiden en specerijen. De meeste lederwaren en textiel zijn nep, dus let daarop als een gadget ineens erg duur lijkt te zijn. De mensen zijn vriendelijk en helpen je graag. Wellicht wordt je ook meer dan eens Turkse thee aangeboden. Lekker om dat hier een keer zo te proberen. Leuk om hier een keer geweest te zijn. 

Bezoekje aan het oude Antalya

Het oude centrum van Antalya heet Kaleiçi. Vroeger was dit helemaal omringt met stadsmuren, tegenwoordig zie je hier nog resten van. Je kunt hier mooi wandelen, langs de jachthaven zo de oude smalle straatjes van het oude Antalya in. Je komt dan langs leuke boetiekjes, de beroemde Yivli Minare Moskee en andere idyllische plekjes. Inmiddels wonen er meer dan 1 miljoen mensen en is het een drukbezochte plek. Maar je ziet de historie in de overblijfselen (poort van Hadrianus bijvoorbeeld) van de stad.

 

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 965 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen