Fame Residence Lara

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Fame Residence Lara

Heb je besloten om een verblijf in Hotel Fame Residence Lara te boeken? Dan heb je absoluut een goede keuze gemaakt. Vanaf dit moment hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; vooruit te kijken naar het moment dat de vakantie écht gaat beginnen. Uiteraard is het wel mogelijk om alvast het nodige voorwerk te doen. In dit artikel zetten we graag voor jou de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Fame Residence Lara op een rijtje.

Het is namelijk heerlijk vertoeven in en rondom het hotel, maar in de directe omgeving zijn ook veel leuke plekken te vinden. Plekken waar je net even iets andere dingen ziet, waar je van de Turkse gastronomie kunt genieten én waardoor je van een gevarieerde vakantie kunt genieten. het is namelijk goed mogelijk dat je na een paar dagen wel iets anders wilt zien dan één van de acht zwembaden of het privé strand van Hotel Fame Residence Lara.

Om jouw vakantie nóg leuker te maken, zijn wij alvast op onderzoek gegaan. Op onderzoek naar de leukste bezienswaardigheden in de directe buurt van dit leuke hotel. Uiteindelijk hebben we meerdere bezienswaardigheden gevonden die absoluut het bezoeken waard zijn. Je kunt dankzij deze bezienswaardigheden nóg meer genieten van jouw vakantie en uiteindelijk voor een onvergetelijke vakantie zorgen. Ben je benieuwd geworden? Lees het artikel op je gemakje door en begin goed voorbereid aan jouw vakantie in Hotel Fame Residence te Lara!

Een bezoekje aan het stadje Lara

Het Hotel Fame Residence Lara ligt aan de belangrijkste boulevard van het kleine stadje Lara. Dit stadje is leuk om eens door heen te wandelen, om op een terrasje te zitten of om eens naar één van de vele winkeltjes te gaan. Bovendien is het onwijs leuk om een lange wandeltocht over de Turkse stranden te maken. Vanaf het hotel kan je naar het Oosten of naar Westen wandelen; wij raden je aan om naar het Westen te wandelen.

Als je enkele kilometers naar het Westen wandelt, kom je namelijk in de buitenwijken van de stad Antalya uit. Deze stad is behoorlijk groot én toeristisch te noemen; je kunt hier dus ook allerlei dingen zien, doen en beleven. de wandeltocht over het strand is in ieder geval één van de dingen die wij aan kunnen raden.

We kunnen het echter ook aanraden om eens het centrum van Lara in te wandelen. Dit centrum is niet al te groot, maar is wel behoorlijk typisch Turks. Je vindt hier namelijk allerlei restaurants, terrassen en leuke winkeltjes. In deze winkeltjes kan je naar hartenlust namaakkleding shoppen. Mochten de verkopers door hebben dat je Nederlands bent, is de kans groot dat ze in het Nederlands tegen je beginnen te praten. In deze regio komen namelijk behoorlijk veel Nederlanders; de plaatselijke verkopers weten zich daar perfect op voor te bereiden en op aan te passen. Door de jaren heen hebben ze een woordje Nederlands geleerd.

Een bezoek aan de stad Antalya

We gaven het hierboven al aan; op slechts enkele kilometers afstand van Hotel Fame Residence Lara is de stad Antalya te vinden. Deze stad is een stuk groter dan het stadje Lara en heeft logischerwijs dus ook meer te bieden. In de stad Antalya kan je meerdere historische gebouwen bekijken, maar het is ook heerlijk vertoeven op één van de vele terrasjes in deze stad.

Iets wat wij absoluut aan kunnen raden, is om vanaf Antalya een boottocht te maken. Je hebt hierbij de keus uit verschillende soorten boten en uit verschillende boottochten. Geef je de voorkeur aan een partyboot? Dan zijn daar meer dan genoeg mogelijkheden voor. Gaat jouw voorkeur uit naar een tocht langs de grotten? Dan is dat ook mogelijk. Onze voorkeur heeft echter de boottocht die langs de kustlijn van onder meer Antalya, Lara en Belek gaat. Op deze boot geniet je van een lekker drankje, van de heerlijke temperaturen en van een prachtig uitzicht. Normaliter zie je de zee vanaf het strand van het hotel, maar nu kan je het eens van de andere kant gaan bekijken.

Wil je het helemaal goed doen? Stap dan aan het einde van de middag of aan het begin van de avond op deze boot. Je kunt dan vanaf het water genieten van de prachtige zonsondergang. Met name als je met jouw geliefde geniet van een verblijf in Hotel Fame Residence Lara is dit absoluut aan te raden! Iets romantischer bestaat er eigenlijk niet!

Perge ruïnes

Op ongeveer 15 kilometer afstand van het Hotel Fame Residence Lara zijn de ruïnes van Perge te vinden. Dit is in onze ogen een bezienswaardigheid die je absoluut eens met eigen ogen aan moet schouwen. Vanaf deze ruïnes heb je een geweldig uitzicht over het weidse Turkse landschap, terwijl je ook kunt genieten van verschillende Romeinse overblijfselen. Deze overblijfselen zijn behoorlijk oud, maar zijn zich grotendeels nog in goede staat. Je krijgt bij de ruïnes van Perge een goed idee van hoe een Romeinse stad er vroeger uit zag.

Wil je graag naar de ruïnes van Perge? Dan is het aan te raden om hier met de taxi naar toe te gaan. Mocht je bij de receptie van het hotel Fame Residence Lara hierover navraag doen, komen de receptionisten mogelijk met een nog beter idee. Je kunt namelijk ook voor een dag een huurauto huren, waarmee je naar deze prachtige ruïnes kunt rijden. Als je eenmaal bij de ruïnes aangekomen bent, geniet je onder meer van een oud Romeins gymnasium, de tempel van Artemis en een prachtig oud Romeins theater.

Taurusgebergte

Relatief dichtbij Lara is een indrukwekkend gebergte vinden; het Taurusgebergte. Vanaf het hotel kan je verschillende excursies naar dit gebergte maken. Je kunt op je gemakje van het indrukwekkende uitzicht gaan genieten, maar je kunt ook inspannende activiteiten uitvoeren. Wat te denken van een jeepsafari door het gebergte of van raften door het gebergte. Je moet hier absoluut niet bang voor aangelegd zijn, aangezien de hoogteverschillen in het Taurusgebergte flink zijn.

Het nationaal museum

We willen dit artikel graaf sluiten met een culturele tint. Vlakbij het hotel is namelijk het Nationaal Museum te vinden. Een museum waarin je allerlei verschillende objecten en verhalen uit het verleden van Turkije kunt vinden. Of beter gezegd; uit het verleden van Antalya. De focus ligt hierbij namelijk volledig zien als een ode aan de Turkse legerofficier Mustafa Kemal Atatürk. Hij is één van de personen die een belangrijke rol heeft gespeeld in het oprichten van de republiek Turkije. In het Nationaal Museum te Antalya is meer informatie over hem te vinden, maar ook over het verleden en de prestaties die hij heeft weten te behalen. Door een kijkje in dit Nationaal Museum te nemen, leer je onwijs veel over de historie van Turkije. Onwijs leuk en verfrissend om eens naar te kijken. Bovendien is het leerzaam en zorgt het voor de nodige variatie gedurende jouw vakantie in het Hotel Fame Residence te Lara.

Eén ding staat vast: in de nabije omgeving van Lara kan je van meerdere bezienswaardigheden genieten. Doordat de bezienswaardigheden behoorlijk divers zijn, heb je meer dan genoeg keus. Veel plezier gewenst in ieder geval!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 965 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen